Min reise – del 7: En enkel suksessoppskrift

Min-reise-del-7-Blogg

Som jeg skrev om i del 6 utviklet jeg en teknikk for å få varige endringer i livet. Den samme teknikken bruker jeg til mål. Jeg måtte finne en mening med mitt liv og ha en retning. 

Tre enkle spørsmål

Helt siden jeg var nær-døden har jeg fulgt en enkel oppskrift, som omfatter tre enkle spørsmål som jeg kan bruke til alt i livet. De svarer på grunnleggende viktige valg og beslutninger jeg må ta, privat eller i jobb.

Det første spørsmålet handler om det grunnleggende i meg som menneske. Moral, etikk, verdier, spiritualitet eller åndelighet. Det er så mange forskjellige ord på det samme. For meg handler det om mine grunnleggende verdier og hvem jeg egentlig er og hva jeg vil være i livet, og kanskje definisjonen i en ordbok vil være: å være åndelig.
 

Hvorfor? (skal jeg gjøre det)

Her måtte jeg finne, det jeg kaller min visjon. Hva brenner jeg for og hva vil jeg gjøre med livet mitt, i tillegg til hva som faktisk ga meg en mening med det jeg skulle gjøre videre i livet.

Veldig enkelt, og kort fortalt, så handler det om kjærlighet eller frykt. Hva vil jeg velge? Jeg valgte kjærlighet og bidra til å gjøre denne verden litt bedre enn jeg hadde opplevd. Når valget var tatt måtte jeg stille meg spørsmålet hvorfor? Det er dette hvorfor ’et som er min drivkraft i livet, og som gjør at jeg reiser meg på nytt og på nytt.

Hva? (kan jeg gjøre)

Når jeg hadde gjort mitt valg, måtte jeg stille meg selv spørsmålet: Hva kan jeg gjøre for å bidra? Så her kommer mål. Jeg satte meg mål i forhold til min visjon.

Jeg kunne lære andre det jeg selv hadde oppdaget, gjennom kurs, bøker og foredrag. Etter hvert har det kommet flere mål, som også gjør at jeg nå lager sertifiseringer for å få det inn i samfunnet på alle arenaer, i tillegg til nettkurs og webinarer.

Hvordan? (kan jeg gjøre det)

Dette spørsmålet hjelper meg ytterligere til å konkretisere målene, lage en handlingsplan, aktivere målene mentalt, for så å ta steg for steg inntil målene er nådd.

Regissør i eget liv

Jeg vet at jeg er regissøren i mitt eget liv, jeg hadde bare ikke lært noe om dette da jeg var liten. Det er jo en av grunnene til at jeg brenner for at andre også skal se sine ressurser og muligheter, og det potensialet som ligger i hver og en av oss. Alt det jeg gjør, gjør jeg i forhold til visjonen min om å bidra til en bedre verden. Kanskje en klisje, men for meg er det drivkraften i livet og det gir meg en mening med livet selv om jeg ikke alltid kan forstå.


I neste del vil jeg dele ytterligere erfaringer fra min reise, og hvordan det har påvirket den livsfilosofien jeg har og det jeg hver dag jobber for å etterleve.

Signatur Deborah Borgen  

Min reise – del 8: Fantasi – beste venn eller verste fiende?
Min reise – del 6: Teknikken som reddet livet mitt