Min reise – del 2: Min reise til India

Min-reise-del-2-Blogg

Noe av det første jeg hørte om, når folk skulle utvikle seg spirituelt, var reiser til India for å møte en guru. En guru er en person som har nådd en høy grad av åndelig innsikt, og som derfor er i stand til å undervise eller fungere som spirituell veileder. Jeg hadde ingen mulighet til å reise til India, så jeg bestemte meg for å gjøre min egen reise til India i mitt indre.

India i mitt indre

Jeg «låste» meg inne i mitt eget hjem og koblet fra dørklokke, telefon og andre forstyrrelser. Jeg planla noen dager i stillhet.

Jeg satte meg godt til rette, og lot alt mitt fokus være på pust, og lot tanker passere. Det tok ikke lang tid før jeg «møtte meg selv i døra». Holdninger jeg ikke visste eller trodde jeg hadde, ble renset ut og sett på. En vanskeligere reise enn tenkt, bare pauser for det mest nødvendige.

Det var ikke noe valg å gi seg, så jeg ble sittende, tok kontroll på tankene og fullførte det jeg hadde bestemt meg for. Etter hvert ble det lettere, og en god ro og stillhet erstattet alle tanker som kom og gikk. Underveis ble elementene utviklet som en mal for egen veiledning.

Elementene er i dag en del av innholdet i grunnkurset i DB-System®.

Flokkdyr

Når vi velger å lytte til vårt innerste og den styrken vi alle har, vil vi også bidra til andre på en annen måte enn før. Ved å lytte til oss selv, kan vi løfte hverandre. Vi er flokkdyr av natur. Det betyr ikke at vi skal gjøre de samme tingene, men bruke den kraften og styrken som bor i hver og en av oss til å løfte hverandre.

Vi trenger ikke å reise til India, eller noe annet fysisk sted for å utvikle oss spirituelt. Den reisen vi trenger å gjøre er en reise som går inn til oss selv. Da finner vi også inn til en mestringsfølelse, som er noe av det viktigste vi kan ha.

Sommerfuglen som en metafor

Vi kan få råd og tips, men veien må vi gå selv. Jeg bruker ofte sommerfuglens forvandling fra larve til sommerfugl som en metafor og et bilde for den utviklingen vi mennesker må gå, for å gjøre slutt på våre lidelser og skape en dyptgripende forandring i våre liv.

For meg handler alt om at du og jeg kan nå inn til et godt sted i oss selv, og være den unike personen vi er. Gee yoU aRe yoU!

I neste del vil jeg fortelle hvordan jeg tilfeldig oppdaget nøkkelen til hvordan vi kan leve et godt liv.  

Signatur Deborah Borgen

Min reise – del 3: En oppskrift for livet
Min reise – del 1: Nær-døden – et vendepunkt