Min reise – del 1: Nær-døden – et vendepunkt

Min-reise-del-1-Blogg

«Min reise» er en miniserie på 9 blogginnlegg. Det er et lite utdrag fra den veien jeg har gått for å kunne leve et godt liv.

I denne miniserien deler jeg tanker om min livsfilosofi, som er grunnlaget for kurset jeg kom frem til i 2009. Det presenteres i dag som grunnkurset i DB-System®.

Tusener på tusener har skapt store endringer i sitt liv ved hjelp av grunnkurset. Jeg er takknemlig og ydmyk for at jeg kunne gå i forkant og skape et system som har så stor betydning for mange. Jeg vet selv ikke hvordan jeg skulle ha overlevd uten. At jeg kan gi andre den samme muligheten, er den største gave.

Grunnkurset i DB-System® er ingen mirakelpille du kan ta, og så er alt løst, men snarere et verktøy for utvikling med enkle teknikker til å håndtere de ting vi møter i livet. Det har også vært viktig for meg å kunne dokumentere effekten av kurset, og det er gjort tre forskningsprosjekter med vitenskapelig publiserte artikler.

Reisen starter

Jeg bruker å si at min reise startet i 1986. Jeg skulle føde mitt tredje barn, og det måtte gjøres med keisersnitt. Narkosen virket ikke som den skulle, og jeg opplevde det mange kaller en nær-døden-opplevelse.

Inntil for få år siden var de fleste forskerne skeptiske overfor fenomenet, som de mente var fri fantasi. Men i løpet av de siste årene har forskere kartlagt en lang rekke kjemiske signalstoffer i hjernen på grensen mellom liv og død. Det er signalstoffet noradrenalin, som stiger til 30 ganger det opprinnelige nivået i pannelappen, som regulerer vår bevissthet, oppmerksomhet og årvåkenhet.

De voldsomme mengdene av stoffet er derfor en sannsynlig forklaring på hvorfor pasienter som står på terskelen til døden ofte har en opplevelse av klarsyn, mener forskere fra University of Michigan i USA.

Skremmende og fascinerende

Opplevelsen var både skremmende og fascinerende, og snudde kort sagt livet mitt på hodet. Det var også den dråpen som fikk begeret til å renne over. Jeg ble alvorlig syk, og møtte veggen på en brutal måte.

Nær-døden-opplevelsen, ble også vendepunktet for meg. Det ble helt umulig å ikke ta hensyn til det jeg hadde opplevd og den innsikten jeg hadde fått. Heldigvis kunne jeg ta opp kampen med livet, og der startet min reise for å kunne være i livet på en ny måte.

Selvutvikling

Jeg leste utallige selvutviklingsbøker og var på mange kurs som skulle hjelpe meg til et bedre liv. Ofte opplevde jeg at ord og handling ikke samsvarte, og ble nødt til å finne en annen måte å jobbe på.

Jeg hadde sett i min opplevelse at vi alle har ressurser som vi kan hente frem. Ikke alltid lett å forstå, fordi vi er blitt så opptatt av det ytre. Fasaden er blitt viktigere enn hvordan vi har det mentalt. Følelser blir skjøvet under teppet, hvor de etter hvert hoper seg opp. Slik var det i hvert fall for meg.

Nøkkelen til suksess

Gjennom min nær-døden-opplevelse, så jeg at nøkkelen til suksess ligger i meg. Og ikke bare i meg, men hos hver og en av oss. Vi kan klare å skape et godt liv, ved å gå inn til et godt sted i oss selv og være den unike personen vi er, når vi tillater den indre styrken å komme frem.


I neste del vil jeg fortelle om den indre reisen jeg gjorde for å åpne opp for ressurser i meg.

Signatur Deborah Borgen 

Min reise – del 2: Min reise til India
Sommertips #5 – Tren opp ditt naturtalent