Min reise – del 9: En magisk hverdag er mulig for alle

Min-reise-del-9-Blogg

Dette er den siste delen av miniserien om min reise frem til grunnkurset i DB-System®.

Jeg brukte 24 år på denne reisen, fordi jeg måtte finne svar og dokumentere resultatene.

I dag vet jeg at uansett hvem vi er og hvor vi kommer fra, har vi alle en mulighet til å bruke vårt fulle potensial og våre iboende ressurser, på en annen måte enn vi trodde var mulig. Det umulige er ikke lenger umulig – en magisk hverdag er mulig for alle.

Vi kan skape hverdagsmagi

Forrige gang skrev jeg om erfaringene med å bruke våre evner til å skape hverdagsmagi, og jeg har selv erfart det gjennom mer enn tredve år. Jeg bruker selv daglig teknikkene jeg laget underveis, som et redskap til å håndtere alt det livet har å by på.

Som jeg skrev om i del 6, er balanse mellom logikk og følelser svaret på mange gåter og gir oss samtidig de løsningene vi trenger. Jeg trenet meg opp til et balansepunkt. Kort fortalt er det en tilstand i hjernen, der vi kan ha tilgang til alle ressursene våre i våken tilstand i hverdagen. I tillegg er det et kreativt fristed inne i oss, borte fra hverdagens støy. Det betyr at vi kan forholde oss til den faktiske hverdag, uansett hva vi møter, uten støy, med en indre ro i oss selv.

Din sone – her og nå i øyeblikket

Det handler om en sone i deg selv, der du kan stå sterkt og være her og nå i øyeblikket. Eller det som mange kaller å være i Nuet. Denne sonen fikk jeg trent godt på og lært meg til å justere etter behov. Jeg har møtt mye forskjellig i livet, og ikke minst, mistet mange av mine kjære og nære og mitt eldste barn. Det er akkurat i slike øyeblikk, at du virkelig kan erfare de magiske øyeblikk, om enn så rart det kan høres ut.

Det at vi kan leve i nuet, der ressursene våre er på det sterkeste, er noe som i fremtiden blir helt essensielt for oss mennesker. Vi klarer ikke å skape gode og magiske opplevelser, når vi sitter i frykt og gamle overbevisninger. Vi må være undrende og lyttende, noe som åpner for våre ressurser og de svar vi trenger. Men ikke bare svar vi trenger. Det åpner for en høyere bevissthet, åndelighet og vi-tenkning, og ikke minst den empati og kjærlighet som bor i hvert enkelt menneske.

Vi er flokkdyr

Mange har lært om å se opp til andre og som nevnt er vi flokkdyr. Det betyr ikke at vi skal gjøre akkurat som andre gjør, eller tro at vi ikke har det som trengs for å ha et godt og kreativt liv. Vi skal ikke sammenligne oss med andre, fordi det finnes bare en av oss. Vi er helt unike, og har forskjellige oppgaver ved å være den vi er. Og ikke som flokken. Ja, vi kan se opp til andre og lære, for så å se inn til oss selv og alt hva som ligger inne i oss. Så mitt motto er: «I stedet for å se opp til andre, se inn til deg selv.»

Skal vi klare å endre samfunnet, må vi begynne med å endre oss selv. Du er den som er nærmest din innsikt, spiritualitet og ditt potensial.

Da kan vi også løfte hverandre, ha mer empati og kjærlighet og skape bedre løsninger for oss selv og vår verden. 


Signatur Deborah Borgen

Min reise – del 8: Fantasi – beste venn eller verste fiende?