Et alternativ til sovepiller

sovepiller-vaaken-om-natten-blogg

På vei til kurs i Trondheim i helgen, ble jeg sittende å lese et magasin om bord på flyet. Jeg la merke til en annonse med nyheten om et reseptfritt legemiddel. Jeg siterer: «En av tre har ukentlige søvnproblemer, og stadig flere sliter spesielt med innsovning. Stress og bekymringer er vanlige årsaker. Nå har det kommet et nytt reseptfritt legemiddel som demper uro og letter innsovning».

Gjøre ting på en annen måte for å få et annet resultat

Nok en gang lages det nye legemidler som behandler symptomer og ikke årsaker. Vi må lære å håndtere stress og bekymringer, hvis ikke blir vi et samfunn der alle må ta piller for et eller annet. Jeg forstår at, hvis man ikke har lært noen annen måte å løse ting på, er det ikke så enkelt.

Det var en av grunnene til at jeg brukte så mange år av livet mitt på å utvikle DB-System®. Jeg var også der at jeg ikke hadde lært noe om hvordan jeg kunne trene hjernen, og lære meg systematisk å rydde hodet. Jeg slet selv med søvn og bekymringer, som igjen ledet til en hard stopp i livet.

Det er gjennomført et nytt forskningsprosjekt, som hadde til hensikt å etterprøve resultatene fra det første prosjektet. Dette bruker jeg tid og ressurser på, i håp om at vi slipper å leve våre liv på piller og andre substitutter. Vi må selvfølgelig være villig til å gjøre ting på en annen måte enn vi har gjort før for å kunne klare å få et annet resultat. Og kanskje er det her vi må sette inn flere ressurser, for å få folk til å forstå alle godene vi får ved hjernetrening og noen minutter av livet til å utføre enkle grep.

De sier så fint i annonsen at pillene ikke har noen bieffekter, men hvorfor er det et legemiddel da?

Her er det en annen måte å gjøre det på, hvor den eneste bieffekten er et roligere hode og en bedre søvn.

Utdrag fra min bok Magisk hverdag:

Denne teknikken heter Nattfilm. Jeg anbefaler deg å bruke den hver kveld. Teknikken utføres i to trinn, der en del er skriftlig og en del er mental.

Fordi forskning viser at det å bruke penn og papir gir en større effekt enn å skrive på pc, anbefaler jeg å ha en egen bok for Nattfilm. Der skal du skrive litt hver kveld for å oppnå varig endring i livet ditt. Du trenger ikke tenke på hvordan du skriver, eller hvor mye du skriver, men selve skrivingen er viktig. Gjør det gjerne rett før du skal legge deg, eller sitt i senga mens du skriver.

Nattfilm: En effektiv teknikk for en god natts søvn

Les gjennom teknikken før du går i gang.

  • Skriv øverst på siden: Dagen i dag. Her skal du skrive litt om hvordan dagen din har vært og ta med eventuelle utfordringer du har møtt. Skriv ut alle følelser også, slik at du tømmes for bekymrede tanker.

  • Når du har gjort det, skriver du: Dagen i morgen. Her skal du skrive om hvordan du ønsker at morgendagen din skal være. Skriv det som om det allerede har skjedd. Avslutt med å skrive: Tusen takk for en fantastisk dag med fri flyt og helhetlige løsninger. Denne setningen, eller en lignende takk, skaper en forventning om en positiv flyt i hverdagen din.

  • Når dette er gjort, gjenstår den mentale delen. Den mentale delen skal gjøres sittende for å unngå å sovne.

  • Sitt i senga når du er klar for å sove. Lukk øynene og tell fra 7 til 1. Trekk pusten dypt før hvert tall.

  • Tenk deg nå på nytt gjennom dagen i dag, som om du ser på en film. Når du ser eller tenker på dagen i dag på denne måten, legger du alt som har skjedd utenfor deg selv og slipper å gå inn i følelsene på nytt.

  • Tenk deg på nytt gjennom dagen i morgen, og denne gangen er du med i filmen. Opplev dagen i morgen slik du ønsker den skal være med flyt og helhetlige løsninger. Avslutt med at du sitter i senga og sier mentalt til deg selv: Tusen takk for en fantastisk dag med fri flyt og helhetlige løsninger.

  • Legg deg ned for å sove uten uttelling.


Lykke til og ha en god natts søvn.

Signatur Deborah Borgen

Tilgivelse – nøkkelen til et godt liv
Hjernen gjør akkurat slik den får beskjed om